Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a ˇ 08007 Barcelona :: Tel 93.452.73.71 ˇ info@jornadespremsagratuita.com
Inici Contacta
Qui som
|| catalā castellano english
worldfreepressconference.blogspot.com
VÍDEOS
PG ESPECIAL JORNADES 08
Salutaciķ President de l'ACPG
Barcelona capital de la premsa gratuīta
Tres blocs temātics
Programa i documentaciķ de les pončncies
Pončncies
Premsa
Galeria d'imatges
Inscripcions
Assistents 450 (21 NOV.)
Localitzaciķ i allotjament
Contacta
Histōric: 2es Jornades 2006
Histōric: 3es Jornades 2008
Histōric: 4es Jornades 2012
Histōric: 5es Jornades 2015
Premsa
DOCUMENTACIÓ
- Prem aquí per descarregar-te la crònica de les Jornades.
- Totes les fotografies d'Ivan Giménez, les podeu trobar clicant aquí.

ALTRES SECCIONS
- Notícies

- Altre documentació disponible
- Recull de premsa
- Contacte


NOTÍCIES:

La premsa gratuïta catalana exhibeix el seu lideratge

El president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta, Josep Ritort, ha aprofitat la trobada de més de quatre-cents professionals del sector per mostrar la foto de les audiències a Catalunya, on la premsa gratuïta és la més llegida a la majoria de comarques catalanes. Les Jornades Internacionals celebrades els dies 19, 20 i 21 consoliden Barcelona com la capital de la reflexió dels mitjans gratuïts.

Autor: Francesc Castanyer. Fotos: Ivan Giménez

“Podem estar satisfets perquè hem fet un pas ferm per demostrar el lideratge de la premsa gratuïta catalana i consolidar Barcelona com la capital mundial de la reflexió sobre el nostre sector”. Aquesta va ser  la valoració del president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG), Josep Ritort, en la conclusió de les Jornades Internacionals que l’entitat ha organitzat a Barcelona els dies 19, 20 i 21 de novembre.

Per a més informació, descarregueu-vos la nota completa clicant aquí.

Si voleu descarregar-vos algunes fotografies, cliqueu aquí.

Totes les fotos de les Jornades del fotògraf Ivan Giménez.


Un moment de l'acte inaguraul de les Terceres Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta.


Més de 350 participants a les Jornades

Les Terceres Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta ja tenen més de 350 persones que participaren a l’esdeveniment. Enguany, quan les Jornades arriben a la tercera edició, s’ha arribat a la xifra de 350 assistents que passaran per l’Auditori AXA on se celebren durant els dies 19, 20 i 21 de novembre.

A la pàgina web de les Jornades jornades.amic.media es pot veure la relació d’assistents que es va actualitzant periòdicament, juntament amb les dades de la seva procedència i empresa o institució de la qual provenen.

Entre els assistents hi ha molts editors de premsa gratuïta, entre els quals es compten els associats a l’ACPG, però també d’altres empreses del sector. També s’hi compten a professionals dels gabinets de premsa i comunicació de la Generalitat de Catalunya i de diversos ajuntaments catalans, professionals de màrqueting i vendes de grans empreses i entitats com ara de Fira de Barcelona, TV3..., així com també dels diversos patrocinadors de les Jornades com Caixa Sabadell, Imprintsa, GMS, Tradipres, Centre gràfic, AENOR, Adobe, System Bages i estudiants, professors i cap de comunicació d’universitats, entre molts altres.

A més de comptar-hi assistents de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol, també hi ha participants de països com ara Noruega, Suècia, Dinamarca, Argentina, Mèxic, Alemanya, Índia o Moçambic, entre molts altres.


 

Barcelona es converteix durant tres dies en capital de la premsa gratuïta

Avui dia 13 de novembre s’ha celebrat una roda de premsa de presentació de les Terceres Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta. Ha comptat amb la presència del president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG), Josep Ritort, entitat que organitza les Jornades; i el Director de Publicitat i Imatge de Caixa Sabadell, Romà López, entitat que és Patrocinador d’Honor de l’esdeveniment.

Josep Ritort ha destacat davant dels mitjans que les Jornades comptaran amb participants de tot el món, destacant la presència d’editors de la Índia, Moçambic o Colòmbia, entre d’altres. “Volem consolidar Barcelona com un punt de trobada de referència per a la premsa gratuïta mundial”, ha destacat Ritort i ha afegit que les Jornades també seran una oportunitat de mostrar la premsa catalana al món: “Segons ens ha dit l’acadèmic Piet Bakker tenim un model únic de premsa gratuïta i ens hem de donar a conèixer”, ha dit.

El president també ha subratllat que les Jornades s’han aprofitat de les noves tecnologies per donar-se a conèixer: “Hem obert una pàgina al facebook, un bloc i cobrirem els tres dies a través del twitter”. Ritort també ha fet referència a la presència d’universitaris i estudiants i al fet que entre els participants hi ha professionals de diferents especialitats de la comunicació: “Serà un punt de trobada i d’intercanvi d’idees més enllà del gran nivell de les ponències”.

Per la seva part, el director de Publicitat i Imatge de Caixa Sabadell, Romà López, ha encoratjat l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta en el seu propòsit de convertir Barcelona en la capital internacional de la premsa gratuïta i ha destacat que l’entitat d’estalvis ha confiat en l’efectivitat de la premsa gratuïta: “Hem tancat un acord global de col·laboració amb l’ACPG fins a finals del 2009 que ens permetrà difondre les nostres activitats a través dels mitjans de premsa gratuïta”.


DOCUMENTACIÓ DISPONIBLE:

Informació de la roda de premsa del 13 de novembre

Fotografies de la roda de premsa (13nov.)

Altres fotografies complementàries de les Jornades (13nov.)

Dossier de les Jornades en pdf

Nota de premsa de presentació de les Jornades del 29 de juliol

Fotografies de la roda de premsa (29jul.)


 • Recull premsa
 • Contacte
 •  

       Associaciķ colˇlaboradora                                                               Patrocinador d'Honor

                                                 

       Amb el suport de

      
  Generalitat
       Generalitat  

       Patrocinadors de pončncia i colˇlaboradors                                                                                                             

   
                                                            

       Entitats adherides

       Proveīdors

   
  jornades.amic.media