Tel 93.452.73.71 · jornades@amic.media
Inici Contacta
Qui som
|| català castellano english
Resum ponències de la Jornada
Recull fotogràfic de la Jornada
Introducció
Blocs temàtics
Localització
Ponents
Programa
Inscripcions
Qui som
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Ponents
IAIN MACWHIRTER (Escòcia): comentarista polític per al Sunday Herald a Escòcia. Autor de "La democràcia en la foscor" (Saltire 2014), i "Regne desunit" (Càrrec 2015). Iain també és presentador de televisió i ex corresponsal polític de la BBC. La seva sèrie documental, "Camí al referèndum", al 2013 va ser nominada a un BAFTA. Ha escrit per a The Guardian, New Statesman, Observer i altres títols del Regne Unit. Iain és també exrector de la Universitat d'Edimburg.

La seva ponència: "Democràcia en la foscor". El referèndum sobre la independència de 2014 ha posat de relleu els problemes que enfronten les petites nacions en una cultura mediàtica globalitzada. La premsa a Escòcia és aclaparadorament pro-Regne Unit. Només un diari - Sunday Herald – va recolzar la campanya del Sí. Això va donar lloc a una distorsió del procés democràtic. El referèndum ha accelerat el declivi de la premsa escrita. Cada vegada més diaris escocesos estan perdent el 10% dels seus lectors cada any. Els nous mitjans, tot i que són vigorosos, encara no poden substituir els diaris com el lloc de la conversa nacional. Països com Noruega i Dinamarca aborden el problema de la diversitat mitjançant la introducció de subvencions a la premsa. Això és poc probable que passi en un Regne Unit dominat per una cultura mediàtica metropolitana.


JAMES BREINER (Estats Units): consultor en mitjans digitals amb especialitat en periodisme emprenedor.
Actualment Breiner és professor convidat de comunicació a la Universitat de Navarra a Pamplona. Va ser reporter, editor i director general de mitjans econòmics durant la majoria de les seves tres dècades a la professió. Ha donat consultoria a organitzacions com NewsU de Poynter Institute, la Fundació Nou Periodisme Iberoamericà de Colòmbia i American City Business Journals. Escriu sobre periodisme emprenedor a www.jamesbreiner.com.

La seva ponència: “Conèixer l'audiència: Com els mòbils i les xarxes socials estan canviant totes les regles.” A l’apartat de mòbils es tractarà no només el seu ús pels periodistes sinó la migració de la publicitat als mòbils i els desafiaments que això implica per als anunciants i els editors.
PABLO ARCINIEGAS (Colòmbia): després d'estudiar i treballar a Alemanya i Espanya va fundar Re* un estudi de branding a Bogotà, Colòmbia. La seva proposta única i absoluta de la creació i la comunicació de la marca ALIVE® ha aconseguit que en els últims 10 anys treballi amb marques com: BMW Colòmbia, Publicacions Setmana, Sura, Fundació Ford, Revista Diners, entre d'altres.

La seva ponència: "La reinvenció del cercle" es basa en la seva metodologia de treball ALIVE® la qual han implementat en més de 80 companyies a Colòmbia, EUA, Panamà, Espanya, Itàlia i Alemanya:
- A: anàlisi: qui és el meu client, quina és la seva comunitat, els seus hàbits, la seva comunicació.
- L: laboratori: definir la història i la línia gràfica de la marca.
- I: identitat: quina és la personalitat de la meva marca, de qui s'envolta, quina és la seva passió.
- V: valors: què represento, la meva visió, per què algú es pot sentir reflectit en la meva marca.
- E: evolució: ara que he definit la meva marca, com em presento a la meva audiència, com entaulo converses, una relació.
Cadascun dels capítols porta exemples reals de marques d'arreu del món que seran reconeguts pels assistents, així com l'explicació racional darrere de l'emocional.


LORENA AMARANTE (Argentina): llicenciada en Publicitat i compta amb un Postgrau en E-Business Management amb doble titulació de la Universitat de Georgetown i USAL. Amb més de 15 anys involucrada en projectes relacionats amb Internet és actualment una referent del sector amb àmplia experiència en l'àmbit corporatiu a Amèrica Llatina.

La seva ponència: Tota organització és un mitjà de comunicació”. L'impacte de les xarxes socials i les noves tecnologies en la creació, distribució, accés i hàbits de consum de continguts. Les empreses periodístiques han abraçar el nou ecosistema digital i adaptar-s'hi. Com fer-ho sense morir en l'intent?GENÍS ROCA (Catalunya): expert en Internet. Arqueòleg especialitzat en el Paleolític Inferior, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per ESADE. És soci director de RocaSalvatella, empresa de consultoria estratègica que acompanya les empreses en la seva transformació digital.

La seva ponència: Com sobreviure al present digital”
JOSEP M. GANYET (Catalunya): Etnògraf Digital. Enginyer informàtic per la UAB. Ha treballat en els àmbits de la tecnologia i la comunicació a Catalunya, Alemanya i Estats Units. Creador de vàries empreses en l’àmbit de la comunicació, és en l’actualitat director de l’empresa de comunicació Mortensen, professor de Comunicació Audiovisual a la UPF i col·laborador de RAC1 i BTV. Agitador a Twitter.
 
La seva ponència: “Breu història del temps” En un entorn digital el nostre competidor no té nom de diari sinó que té noms tan estranys com Facebook, Spotify, Twitter o Playstation. Competim pel temps de l’usuari en un espai informacional molt atapeït però el dia continua tenint 24 hores.ALBERT CUESTA (Catalunya): Periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i TIC. Edita CanalPDA.com i l'edició en espanyol de Mobile World Live. Col·labora al diari Ara, Catalunya Ràdio i 8tv. Professor de programes de postgrau a l'IDEC-UPF.

La seva ponència: “Dispositius mòbils, aplis, webs... tendències de futur”. Pautes de consum d'informació segons el dispositiu. Optimització de la publicació en plataformes mòbils. Noves tendències tecnològiques. 


MARIBEL MORALES (Catalunya): manager d’OJDinteractiva. Grau en Enginyeria Informàtica per la UPC. Especialitzada en Enginyeria de Programari, Gràfic per a ordinadors i Multimèdia, Administració Informàtica i Sistemes Avançats de Telecomunicacions.

La seva ponència: “Evolució dels mitjans digitals auditats en català per OJDInteractiva i presentació de la Llista de la premsa auditada en català per OJD / PGD.” Ens explicarà l'evolució de les dades dels mitjans digitals catalans des de febrer 2012. Es farà una anàlisi de tres dies concrets, amb l’objectiu de veure el comportament a través d'una eina de Big Data (tableau), unint les dades d’OJDinteractiva i les tendències de Google Trends sota un mateix dashboard de forma molt visual. Els casos concrets seran:
• 11 de setembre 2013 - via catalana
• 11 de setembre 2014 – V
• 9 de novembre 2014 – consulta
D'altra banda, ens mostrarà la importància de l'analítica digital alineada amb l'auditoria online i la necessitat de tenir un pla de mesurament (medició) digital amb l'objectiu d'optimitzar els llocs web i augmentar les conversions.
XAVIER GINESTA (Catalunya): periodista i professor agregat al Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). És doctor en Comunicació i Periodisme per la UAB i membre del TRACTE (Grup de recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori) de la UVic-UCC.

La seva ponència: "Les marques de territori i la comunicació de proximitat. La necessitat de crear un relat de marca a través del periodisme" Els mitjans de comunicació són essencials en la creació de marques de territori, tant pel que fa a la participació en el procés de conceptualització (valors tangibles i intangibles associats a ella), com per a la creació posterior d'un relat creïble per a tots els qui posteriorment l'usaran. Els processos de creació de les marques Vic i Empordà són un exemple interessant per veure com, en l'àmbit regional, la comunicació de proximitat és un vector bàsic per consolidar marques que vulguin resultar perdurables.


MIGUEL MADRIGAL (Espanya): Actualment Country Manager per a Espanya de Zoomin.tv, número 1 a Europa d'Online TV, número 1 a Europa en MCN (Multi Channel Network de YouTube) i número 6 del món. Professor de Digital Business a ESIC, UM (University of Miami) i conferenciant habitual en la indústria digital. Ha viscut i treballat als EUA, Mèxic, Londres, Amsterdam, Lisboa, Milan, etc... La seva feina: managing director, business development i international sales.

La seva ponència: “Present i futur del vídeo en digital” tractarà de com el Vídeo Digital ha aconseguit portar pressupostos de la TV convencional, mostrant els creixements d'Online Video a Espanya, Europa i l’US Market i el Futur, que ja és aquí, cap la Compra Programàtica. O puges al carro o et quedes fora.RAÚL DÍA (Catalunya): 20 anys d'experiència en mitjans, treballant per a clients locals (Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Caixa Catalunya, Codorniu) i no tan locals (Grup Mahou San Miguel, Seat, Myrurgia). Professor a la UAB durant 6 anys de l'assignatura de Mitjans (2003-2009).

La seva ponència: "De la premsa de proximitat (als ciutadans) a la premsa de proximitat (a les marques i les agències)" L'objectiu de la ponència serà entendre la manca de proximitat entre les marques i les agències i la premsa de proximitat i què fer per reduir aquest gap.
CLARA ANTÚNEZ (Catalunya): Sommelier especialitzada en la divulgació i promoció dels vins catalans, amb una llarga trajectòria professional. Responsable del projecte “Ben Fet! Qualitat d’aquí” de promoció dels productes i serveis catalans de tots els sectors productius.

La seva ponència: "Ben fet! Qualitat d'aquí." Projecte de promoció dels productes i serveis fets a Catalunya.MARTA CORCOY (Catalunya): Periodista i investigadora de la UAB

La seva ponència: "Mapa dels mitjans de comunicació en català"
 
 
Organitza:
Patrocinadors:
Amb la col·laboració de: Amb el suport de:
jornades.amic.media