C/ Aribau, 80 5è 2n • 08036 Barcelona · Tel 93.452.73.71 · redaccio@premsagrautita.com
Inici
Contacta
Qui som
català castellano english

Totes les fotos de les Jornades
Premsa
Serveis i productes
Introducció
Ubicació
Descàrrega documentació ponències
Currículums ponents
Inscripcions i allotjament
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Carlos Jordana


És llicenciat en Ciències Econòmiques i en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Diplomat en Direcció d’Empreses de Serveis i MBA por EADA.

Inicia la seva carrera professional com a directiu en empreses del sector informàtic (IBM, Indatex i DPI). S’incorporà al 1989 a l’Escola EADA de la que fou Director de Màrketing i professor fins al 2002. Acualment és professor d’ESADE en Executive Educaction.

Des del 1994 és soci director de la consultora Merk2, especialitzada en consultoria, formació i investigació. És soci fundador de Futurlez, consultora especialitzada en firmes Jurídiques.

Ha sigut col·laborador d’escoles com: EADA, ESADE Bussines School, Insititut Català de Tecnologia ICT, Escola d’Organització Industrial EOI. De les Universitats de: Alcalà de Henares, Barcelona, Girona, Pompeu Fabra i Politècnica de Barcelona. I de les universitats estrangeres de Henley University (UK), Linköping University (Sweden) i Barna Escuela de alta gerencia (Santo

Coautor dels llibres: Nuevas Tendencias en contabilidad de gestión, AECA 1993; La gestión eficaz de los costes, Cinco días 1995; Internet como nuevo paradigma empresarial, EADA 1999; E-business: Cómo ser una empresa con éxito en Internet, EdiUOC 2000; Manual de dirección comercial y marketing, UAB 2006; així com numersos articles publicats com: Marketing, Experiencial, Solution Selling o Cómo Gestionar la Fidelidad del Cliente.

Com a consultor ha realitzat projectes en l’àmbit de la gestió empresarial per empreses i institucions públiques a Europa i Amèrica. Especialitzant-se en millorar l’avantatge competitiva de les organitzacions, ajudant-los a orientar-se en el mercat, alinear els seus recursos, equips i marques amb el client i millorar els processos generadors de satisfacció i fidelitat.

Alguns dels clients amb els que Carlos Jornada ha desenvolupat els seus projectes són Bankinter, Basf, Bodegas Torres, Ajuntament de Barcelona, Degussa, Eroski, Goretex, Laboratorios Lacer, Lotusse, Panrico i Pyrenees entre altres.

 

 

 
WWW.JORNADESPREMSAGRATUITA.COM