C/ Aribau, 80 5è 2n • 08036 Barcelona · Tel 93.452.73.71 · redaccio@premsagrautita.com
Inici
Contacta
Qui som
català castellano english

Totes les fotos de les Jornades
Premsa
Serveis i productes
Introducció
Ubicació
Descàrrega documentació ponències
Currículums ponents
Inscripcions i allotjament
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Nota premsa 27 setembre

25, 26 i 27 d’octubre al Centre de Convencions del Fòrum

 

Els directors dels principals diaris gratuïts i de pagament

ofereixen un cara a cara durant les Segones Jornades

Internacionals de Premsa Gratuïta

 

-          La Vanguardia, El Periódico, El Punt, 20 Minutos, ADN i Metro analitzen en un debat la confluència d’interessos entre ambdós tipus de premsa i com afrontar les noves realitats sorgides.

 

-          Les Jornades també miren a l’exterior amb ponències internacionals com els responsables del diari AmNewYork, el gerent de continguts de l’argentí Clarín.com o el Professor de la Universitat d’Amsterdam, Piet Bakker.

  

Barcelona, 28 de setembre de 2006. Les Segons Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta reuniran als directors dels principals diaris a Catalunya en el que serà un debat inèdit fins ara dins el món de la comunicació.

 

Els directors de 20 minutos, Enric Sierra; de Metro, Xavier Gual i ADN, Albert Montagut, en representació dels diaris gratuïts i els directors d’El Periódico, Rafael Nadal; de El Punt, Jordi Busquets i el subdirector de La Vanguardia, Jordi Juan, en representació dels diaris de pagament, debatran sobre els respectius models informatius, els lectors als que van dirigits, l’audiència i el mercat.

 

La taula rodona també vol aprofundir sobre la compatibilitat d’ambdós models de premsa, tractant d’esbrinar si realment són competència o, pel contrari, són mitjans complementaris, capaços de compartir projectes en comú.

 

Dimensió internacional

Tot i que aquest debat serà un dels punts àlgids de les Segones Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta, l’ACPG, organitzadora de l’esdeveniment, també ha volgut polsar la situació del sector a nivell internacionals.

 

Així, el 25 d’octubre es mostrarà el cas de l’innovador diari nord-americà AmNew York, on el fundador i el director, Russel Pergament i Donald A. Nizen, parlaran de com han aconseguit portar a terme un diari dirigit a un públic jove posant èmfasi en un contingut local i una meticulosa distribució.

 

Altres ponències internacionals que estan programades són les del professor de la Universitat d’Amsterdam, Piet Bakker, qui oferirà una visió global de la premsa gratuïta a tota Europa, o el responsable de Clarín.com, el principal diari de l’Argentina.

 

Un punt de trobada del món de la comunicació

Aquestes Segones Jornades Internacionals s’han erigit com un dels grans esdeveniments d’aquest any dins el món de la comunicació.

                       

Així, durant els dies 25, 26 i 27 d’octubre hi passaran representants dels principals grups de comunicació, periodistes, editors de les grans capçaleres nacionals, personalitats del món empresarial català, publicistes, agències de mitjans, representants institucionals i de la vida política... A més, l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta preveu l’assistència de més de 300 participants i congressistes que faran de les Jornades un gran punt de torbada dels massmedia.

 

Més sobre l’ACPG

L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta va néixer l’any 1997 amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu amb una forta implantació al país que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població.

Actualment agrupa la major part de les capçaleres gratuïtes que s’editen a Catalunya i entre els seus objectius està professionalitzar cada cop més el sector, contribuir al seu arrelament i apostar per la qualitat tant en els continguts com en el format.

Les 1es Jornades de Premsa Gratuïta es van celebrar l’any 2003 a l'Hotel Barcelona Sants de la ciutat comtal amb un notable èxit.

Més informació sobre l’ACPG a www.premsagratuita.com

 

 
WWW.JORNADESPREMSAGRATUITA.COM