C/ Aribau, 80 5è 2n • 08036 Barcelona · Tel 93.452.73.71 · redaccio@premsagrautita.com
Inici
Contacta
Qui som
català castellano english

Totes les fotos de les Jornades
Premsa
Serveis i productes
Introducció
Ubicació
Descàrrega documentació ponències
Currículums ponents
Inscripcions i allotjament
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Nota premsa 24 agost

 Al recinte Fòrum

 

BARCELONA ACOLLIRÀ A L’OCTUBRE

LES 2es JORNADES INTERNACIONALS DE PREMSA GRATUÏTA

 

·         Les Jornades analitzaran les claus del desenvolupament de la premsa gratuïta a Catalunya i Espanya, la seva creixent rellevància com a premsa de proximitat a nivell local i comarcal i la seva situació en relació al desenvolupament internacional que experimenta el sector

 

·         L’esdeveniment comptarà amb la presència d’especialistes mundials com Piet Bakker o capçaleres de primer ordre com ara dels diaris AmNew York o Clarín.com

  

Barcelona, 24 d’agost de 2006. L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG) celebrarà els propers 25, 26 i 27 d’octubre les 2es Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta, que tindran lloc al Centre de Convencions del Fòrum de Barcelona, amb l’objectiu d’analitzar la situació del sector a Catalunya i Espanya i el seu nivell de desenvolupament dins l’àmbit local i comarcal.

“Aquesta cita vol ser un espai ineludible d’anàlisi del present i futur immediat dels mitjans de comunicació gratuïts a Catalunya, Espanya i al món, sector que d’un temps ençà ha tingut un impacte directe en el canvi de les formes de consum d’informació de la població”, senyala Mateu Ros, president de l’ACPG, organització promotora de l’esdeveniment, tot ressaltant la creixent importància que ha tingut en els darrers anys dins l’àmbit local i comarcal com una mostra clara de l’alta efectivitat d’impacte de la premsa de proximitat.   

El programa inclou la presència d’especialistes del sector a nivell mundial, com ara el professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat d’Amsterdam, Piet Bakker, qui oferirà una visió global de la premsa gratuïta a Europa, o la presència d’especialistes locals com Alfonso Nieto, Catedràtic i ex Degà de la Universitat de Navarra.

També hi assistiran l’editor i el director de distribució del diari gratuït AmNew York, Russell Pergament i Donald Nizen, publicació que ha suposat un nou tipus de comunicació complementària als diaris de pagament, tot posant èmfasi en el contingut local, i el director del diari argentí Clarín.com, que aportarà la seva experiència dins un món en expansió, com és el de la informació online, a més dels directors de les principals capçaleres de premsa d’àmbit català.

Els organitzadors preveuen l’assistència de més de 300 participants tant del sector de la premsa gratuïta, com del món de la comunicació en general, que gaudiran de ponències plenàries nacionals i internacionals, taules sectorials que tractaran àmbits d’interès per a l’editor de premsa gratuïta, especialment per a l’editor de publicacions locals, comarcals i regionals.

 

Més sobre l’ACPG

L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta va néixer l’any 1997 amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu amb una forta implantació al país que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població.

Actualment agrupa la major part de les capçaleres gratuïtes que s’editen a Catalunya i entre els seus objectius està professionalitzar cada cop més el sector, contribuir al seu arrelament i apostar per la qualitat tant en els continguts com en el format.

Les 1es Jornades de Premsa Gratuïta es van celebrar l’any 2003 a l'Hotel Barcelona Sants de la ciutat comtal amb un notable èxit.

Més informació sobre l’ACPG a www.premsagratuita.com

 

 

Per a més informació:

Sergi Vicente / Constanza Saavedra

Tel 93 790 12 53

svicente@strategycomm.net / csaavedra@strategycomm.net

 

 
WWW.JORNADESPREMSAGRATUITA.COM