C/ Aribau, 80 5è 2n • 08036 Barcelona · Tel 93.452.73.71 · redaccio@premsagrautita.com
Inici
Contacta
Qui som
català castellano english

Totes les fotos de les Jornades
Premsa
Serveis i productes
Introducció
Ubicació
Descàrrega documentació ponències
Currículums ponents
Inscripcions i allotjament
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Russel PergamentVa néixer a la ciutat de Nova York i va anar a la universitat de Boston.

 

El 1970 va treballar per a diversos diaris alternatius com el Boston Phoenix, on ocupava el càrrec de director de distribució , el Rolling Stone, on era el director de distribució de Nova Anglaterra, o el Cambridge Real Paper, on, en primer lloc, va ser agent comercial de publicitat, després director de vendes i finalment editor associat.

 

Posteriorment va treballar per al Boston Herald American, diari número dos de Boston, com a cap de vendes al detall.

 

El 1979 ell i un amic van fundar en un garatge de Newton, a Massachusetts, el setmanari local i gratuït TAB, amb reportatges de notícies serioses. Van aconseguir anunciants prestigiosos i durant els 14 anys següents van començar tretze edicions més del TAB a diferents ciutats i pobles de les rodalies. Això va fer que la tirada inicial de 27.000 exemplars s’incrementés a la xifra declarada de 163.000 cada setmana. El 1992 ell i el seu soci  van vendre el seu conjunt de setmanaris a Fidelity Capital.

 

El 1995 va adquirir, amb d’altres socis, la State House News Service, una respectable agència de premsa de Massachusetts que esta al servei dels professionals de la informació des del 1911. (www.statehousenews.com)

 

El març de 2001 va ser contractat pel diari Metro International com a editor fundador del diari per a usuaris del transport públic Boston Metro (amb una tirada declarada de 166.000 exemplars) que es va crear el maig de 2001. Va treballar en estreta relació amb Don Nizen, creador de l’eficient xarxa de distribució de tots els diaris Metro. A Boston tots dos van modificar la versió europea de Metro per tal que captés millor l’estil de vida nord-americà. Al cap de 18 mesos de la seva creació aquesta edició ja era rendible.

 

A principis de 2003, Russel Pergament va deixar el Boston Metro i, amb el gran recolzament del respectable grup de comunicació Tribune Corporation, va fundar, l’octubre de 2003, amb Don Nizen com a soci, AmNew York. Aquest diari ha transformat la indústria dels periòdics de la ciutat de Nova York, la capital mundial dels mitjans de comunicació. D’una tirada de 210.000 exemplars a la seva fundació, AmNew York ha passat a la xifra declarada de 315.000 exemplars. La seva llista d’anunciants rivalitza amb qualsevol diari de la ciutat de Nova York. AmNew York té uns marges de rendibilitat elevats.

 

Russel Pergament ha acabat la tasca de fundació de AmNew York l’agost d’aquest any 2006. Ell i Don Nizen s’han associat en una nova aventura empresarial.  

 

 
WWW.JORNADESPREMSAGRATUITA.COM