C/ Aribau, 80 5è 2n • 08036 Barcelona · Tel 93.452.73.71 · redaccio@premsagrautita.com
Inici
Contacta
Qui som
català castellano english

Totes les fotos de les Jornades
Premsa
Serveis i productes
Introducció
Ubicació
Descàrrega documentació ponències
Currículums ponents
Inscripcions i allotjament
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Donald A Nizen


Empresa de consultoria

AM New York, Nova York 2003 - Actualitat

Director de distribució i difusió

Va desenvolupar un exclusiu sistema de distribució per al primer diari gratuït de la ciutat de Nova York. Va contractar personal clau, impressors i distribuïdors. Va establir una operació de venda pels carrers en la qual uns 200 venedors ambulants distribuïen el diari a llocs clau dels mitjans de transport. Aquesta és l’operació de venda pels carrers més gran de la ciutat de Nova York. AM New York produeix la tirada més gran de diaris de Manhattan. 325.000 exemplars es distribueixen cada dia a uns 1000 punts de venda. El 2005, va passar a ser-ne assessor i propietari minoritari.

 

Modern Times Group, Estocolm, Suècia 1999 - 2002

Responsable de la contractació de tot el personal clau, producció i distribució. Va desenvolupar plans empresarials i va portar a terme la creació de quatre nous diaris gratuïts amb el nom de METRO a Filadèlfia, Toronto, Mont-real i Boston en 18 mesos.

 

Professor substitut a la Universitat Atlantic de Florida 2000 - 2001

Curs titulat El Negoci dels Diaris, a la Facultat de Periodisme.

 

The American, East Hampton, Nova York 1995 - 1996

Encarregat de la impressió i la distribució del setmanari de pagament The American, un nova publicació dominical de llengua anglesa a Europa i l’Orient Mitjà. Va gestionar tots els contractes amb impressors i distribuïdors a més de cinquanta països. Responsable de la idea i la realització de la venda al consumidor i del pla de promoció a tots els mercats d’arreu del món.

 

New York Daily News 1991 a 1993Vice-president, Director de distribució

Va ser contractat personalment per Robert Maxwell per encarregar-se dels departaments de distribució i difusió just després de la devastadora vaga que va patir aquest diari el 1991. Va reorganitzar totalment els departaments de distribució i difusió, va tornar a negociar acords sindicals amb quatre diferents sindicats, i va crear un nou mètode de comptabilització dins del servei de repartiment que produiria un gran estalvi de costos. Va ser també el responsable de la creació d’algunes noves publicacions com The Racing Times i The European als Estats Units.

 

New York Post 1989 a 1991

Vice-president, Director de distribució

Va ser contractat per Peter Kalikow, el nou propietari, per començar una nova edició dominical. Va treballar amb el departament editorial per fer canvis en el producte que s’adeqüessin millor a les necessitats dels lectors. Era el responsable de la venda al consumidor i va organitzar un pla per mantenir l’interès i la fidelitat del lector. El nou producte dominical va ser un èxit.

 

 

Knight Ridder Newspapers    1983 a 1989

Vice-president i Director Corporatiu del Departament de Distribució

KRN tenia 31 diaris repartits per tot els Estats Units. Donald Nizen era el responsable de revisar tots els pressuposts de Distribució, facilitar la recerca de solucions a problemes i tasques que poguessin sorgir, i contractar i formar els executius de Distribució. Va crear informes que es van utilitzar com a punt de referència i noves bases de dades per aconseguir subscriptors. Va començar un diari d’esports a Los Angeles que duia el nom de All Sports i que es distribuïa de Santa Bàrbara fins a Mèxic.   N’organitzava la distribució per mitjà d’agents independents.

 

The New York Times Company    1975 a 1983

Vice-president Sènior, Director de Vendes i Màrqueting

Responsable de la Distribució, Difusió i tota la promoció relacionada amb el lector. Responsable també de la creació de l’edició estatal. Va establir les plantes d’impressió i distribució.  Va crear un poder de distribució contractor, independent i estatal per tot els Estats Units que actualment encara existeix.

 

The Miami Herald and News 1972 a 1975

Vice-president, Director de Vendes i Màrqueting

L’assoliment més gran va ser començar El Nuevo Herald, un diari en llengua espanyola publicat dins del diari The Miami Herald.

 

T he Baltimore Sun Cap de distribució 1969 a 1972

 

The New York Daily News Cap de Distribució de les rodalies; Cap de secció de Brooklyn 1964 a 1969

 

The New York Times Cap de vendes d’escoles i instituts 1955 a 1963

 

Formació acadèmica:

Universitat d’Alabama, Llicenciat en Història i Ciències Polítiques

City College de Nova York, Doctorat en Màrqueting

Harvard Business School, Màster empresarial

 
WWW.JORNADESPREMSAGRATUITA.COM